Omista lukemiselle oma pieni nurkkaus kotoa – näin sisustat sen

Haluaisitko lukea enemmän? Tämä tavoite on monen listalla. Vaikka olisit joskus rakastanutkin lukemista, käy ikävän monelle valitettavasti niin, että jossakin vaiheessa elämää kiire ottaa vallan ja lukeminen tuppaa unohtumaan arjen muiden asioiden alta. Tämä on erityisen ikävää siksi, että moni noin hektistä arkea elävä kärsii stressistä ja uupumuksesta ja voisi tosiaan hyödyntää mitä tahansa apua sen lievittämiseen. Lukeminen puolestaan on oiva tapa lievittää stressiä ja viedä mieli hetkeksi aivan muihin maailmoihin, joten käytännössä tämä löisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla, mikäli vain tarttuisit härkää sarvista.

Jos et ole pitkään aikaan ottanut kirjaa edes käteen, voi lukemiseen joutua hetken taas totuttelemaan ja jopa tsemppaamaan itseään. Yksi parhaista tavoista saada itsensä uppoutumaan ihanaan kirjaan jopa tuntikausiksi kerrallaan on melko simppeli: oma lukunurkka! Niin mikä?

Tee kotiisi pieni lukunurkkaus, jossa voit uppoutua kirjojen ihmeelliseen maailmaan

Jokainen meistä tietää sen tunteen, kun käsissä on kirja, josta ei kerta kaikkiaan raaskisi päästää irti, vaan sen lukisi mielellään vaikka siltä istumalta. Jossakin vaiheessa kuitenkin alkaa väsyttää ja selkää kolottaa tai janottaa – ja juuri tätä varten tarvitset itsellesi lukunurkan. Luo kotiisi pieni paikka, joka on tarkoitettu pelkästään lukemista varten. Tapetoi pieni osa seinää Kotitapetti n kauneimmalla ja rauhoittavimmalla tapetilla, joka vie mielesi hetkessä fantasiamaailmaan, hanki lukunurkkaan mukava sänky tai pehmeä nojatuoli, paljon tyynyjä, pehmeä tyyny ja virvokkeita sekä pientä evästä. Näiden voimalla pystyt lukemaan kirjaasi niin pitkään kuin jaksat ilman turhia taukoja vaikkapa keittiöön!

Valitse lukunurkkauksen elementit huolella. Esimerkiksi tapetilla on oikeasti väliä – liian kirkas tai monimutkaisella kuviolla varustettu tapetti herpaannuttaa huomion turhan helposti kirjasta ja vie huomion itseensä tai häiritsee muutoin rentoutumista. Pehmeän sävyinen ja unelmankevyillä kuvioilla varustettu fantasiatapetti tai yksivärinen tapetti puolestaan rauhoittaa ja antaa huomion pysyä siinä, mitä olet tullutkin nurkkaasi tekemään: lukemiseen. Oikeastaan samaisesta syystä on tärkeää myöskin panostaa mukavaan tuoliin tai sänkyyn. Jos istuimesi on epämukava tai liian kova, et tosiaankaan jaksa istua siinä kovinkaan pitkään ja aiheutat pahimmassa tapauksessa itsellesi jopa ikäviä selkäkipuja.