Kirjallisuus apuna lemmikkiarkeen

Uuden lemmikin hankinta on aina kutkuttavaa. Päätös hankkia lemmikki tulisi aina olla tarkkaan harkittu ja lemmikin tuloon täytyy varustautua huolellisesti. Kun lemmikkieläimen valinta on tehty huolellisesti ja kaikki tieto sen hoidosta sisäistetty, voi rakkaan lemmikin vihdoin hakea kotiin.

Omaa lemmikkitietoutta kannattaa syventää kirjallisuuden avulla

Mistä tietoa uuden lemmikin hankinnasta voi saada? Internet on tietysti hyvä apu, mutta netin syövereissä tiedon oikeudesta ei aina voi olla varma, ja vinkkejä tietyn lajisen lemmikin kanssa toimimiseen voi olla niin paljon erilaisia, ettei tiedonetsijä voi aina olla varma siitä, mihin luottaa. Oikein hyvä tapa tutustua uuden lemmikin tarpeisiin onkin hankkia kirja kyseisen eläimen hoidosta. Monissa kirjoissa esitellään esimerkiksi eri koirarodut ja kerrotaan koiran perustarpeista ja kouluttamisesta kattavasti ja luotettavasti perustellen. Luotettavaa tietoa saa myös erilaisista lemmikkieläinten tarvikkeisiin keskittyvistä verkkokaupoista, kuten Zoo.fi, joihin on koottu kattavaa tietoa eri varusteista ja niiden käyttötarkoituksista.

Lemmikeistä ja niiden hoidosta kertovien kirjojen maailmassa kannattaa edetä pienin ja varmin askelin. Lukeminen kannattaa aloittaa aloittelija opuksista, jotka käsittelevät esimerkiksi kissan tai kanin hoitoa ja omistamista yleisellä tasolla. Näin tietoa on helppo omaksua, ja yleistietämys aiheesta kasvaa. Perustason oppaita lukiessa on helppo myös tehdä päätös siitä, millainen lemmikki on itselle sopivin – aktiivista elämäntyyliä kaipaava koira, teknisesti tarkkaa terraarioelämää elävä matelija vai kenties itsenäinen kissa, jota ei saa ulkoiluttaa kaupungissa kuin kytkettynä.

Perustason opuksista on helppo edetä seuraavalle kirjatasolle, eli syventäviin lemmikkioppaisiin. Monista yleisistä ja hieman epätavanomaisistakin lemmikeistä on tehty itsenäisiä kirjoja, jotka syventyvät esimerkiksi koiran kouluttamisen saloihin ja koiran psykologiaan syventävällä tasolla. Kirjoissa on kuvailtu tarkasti esimerkiksi haastavia tilanteita lemmikin kanssa ja ratkaisut niistä selviämiseen.

Kun opit kirjoista on talletettu päähän, on aika hankkia lemmikille varusteita – mutta mistä?

Koska lemmikin kanssa tarvii arjessa kuitenkin muutakin kuin kirjoista opittuja taitoja, on tällöin hyvä suunnata asiantuntevaan lemmikkiliikkeeseen tai -verkkokauppaan ostoksille. Ehdottomasti kätevin tapa hankkia varusteita lemmikille on shoppailla verkosta kaikki tarpeellinen. Lemmikin varusteita löytää esimerkiksi verkkokaupasta Zoo.fi, jossa on erittäin laaja valikoima niin kissoille, koirille, linnuille, matelijoille ja jyrsijöille.

Se, millaisia varusteita lemmikille kannattaa hankkia riippuu täysin siitä, millaiset ovat eläimen yksilölliset tarpeet ja millaiset ovat asuintilat, joihin lemmikin tulet ottamaan. Kaupunkikissa tarvitsee täysin erilaiset varustukset kuin navetalla työskentelevä kolli, ja pieni chihuahua kaipaa erityyliset apuvälineet kuin aktiivinen snautseri.