Joskus ulkomaalainen kirjallisuus voi viedä mennessään, mutta kannattaa muistaa että suomalaisen sielunmaiseman voi pukea sanoiksi vain toinen suomalainen. Suomalaiset kirjaklassikot kannattaa ottaa haltuun, sillä niiden lukeminen voi antaa perspektiiviä omaan elämään ja auttaa ymmärtämään ihmisiä ympärillämme.
Suomalaisten klassikoiden top 5
Väinö Linna: Tuntematon sotilas
Väinö Linnan vuonna 1954 ilmestynyt sotaromaani Tuntematon sotilas on varmasti tullut monelle tutuksi koulun penkiltä. Kirja onkin yksi suomalaisen kirjallisuuden ikonisimmisista teoksista. Tuntematon sotilas seuraa useaa persoonallista hahmoa sotatantereella.
Minna Canth: Työmiehen vaimo
Minna Canthin realistinen näytelmä Työmiehen vaimo vuodelta 1885 kertoo avioliiton haasteista, kun mies juopottelee vaimonsa rahat menemään. Ilmestyessään näytelmä aiheutti paljon kritiikkiä, mutta nyt se luetaan ehdottomasti yhdeksi suomalaisen kirjallisuuden klassikkoteoksista.
Mika Waltari: Sinuhe Egyptiläinen
Mika Waltarin kansainväliseen menestykseen päässyt historiallinen romaani Sinuhe Egyptiläinen julkaistiin vuonna 1945. Romaani seuraa Sinuhea muinaisessa Egyptissä, ja käsittelee monia yhteiskunnallisia aiheita kuten tiedettä ja uskontoa ja niiden yhtymäkohtia.
Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä
Aleksis Kiven Seitsemän veljestä ilmestyi ensimmäistä kertaa vuonna 1870, ja seuraa nimensä mukaisesti seitsemää Jukolan veljestä. Veljet joutuvat painimaan monien vastoinkäymisten kanssa, mutta heidän välinen siteensä kestää kaikki koettelemukset.
Juha Vuorinen: Juoppohullun päiväkirja
Juha Vuorisen kirjoittaman kirjasarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1998. Sarja seuraa Juha Berg -nimisen hahmon ja hänen kavereidensa juopottelua. Kirja on käännetty usealle eri kielelle.