Nuortenromaaneihin pohjautuvat tv-sarjat

Monet suositut tv-sarjat pohjautuvat kirjoihin, vaikka sitä ei moni välttämättä tiedä. Vaikka usein väitetään, että kirja on parempi kuin siihen pohjautuva elokuva, niin sama ei välttämättä päde tv-sarjoihin: monet nimittäin voisivat väittää, että tältä listalta löytyvät tv-sarjat ovat parempia kuin niitä inspiroineet romaanit.

Kolmetoista syytä (Thirteen Reasons Why)

Jay Asherin romaani Kolmetoista syytä julkaistiin vuonna 2007. Kirjaan pohjautuva tv-sarja julkaistiin Netflixissä vuonna 2017. Tarina seuraa lukiolaispoikaa, joka selvittää syitä ystävänsä itsemurhaan hänen jättämien kasettien pohjalta. Tv-sarja sai toisen tuotantokauden, joka julkaistiin keväällä 2018.

Kirja on saanut 3,96 tähteä viidestä Goodreads-sivustolla. Elokuva on saanut 8 tähteä kymmenestä IMDb-sivustolla.

Valehtelevat viettelijät (Pretty Little Liars)

Yhdysvaltalainen draamasarja Valehtelvat viettelijät pohjautuu Sara Shepardin kirjasarjaan. Sarja alkoi vuonna 2010 ja päättyi seitsemän tuotantokauden jälkeen vuonna 2017. Tarina seuraa teini-ikäisten tyttöjen elämää heidän ystävänsä Alisonin kadottua.

Pretty Little Liars-kirjasarjan ensimmäinen osa on saanut 3,88 tähteä viidestä Goodreads-sivustolla. Tv-sarja on puolestaan saanut 7,5 tähteä kymmenestä IMDb-sivustolla.

Carrien päiväkirjat (The Carrie Diaries)

Candace Bushnellin Carrien päiväkirjat-romaani julkaistiin vuonna 2010. Tv-sarjassa, jonka ensimmäinen jakso esitettiin vuonna 2013, seurataan Sinkkuelämää-sarjasta tutun Carrie Bradshawn lukioelämää vuonna 1984.

Kirja on saanut 3,57 tähteä viidestä Goodreads-käyttäjiltä, kun taas tv-sarja on saanut 7,1 tähteä kymmenestä IMDb-sivustolla.