Verkkokirjakauppojen edut

1. Hinta

Verkkokirjakauppojen alemmat hinnat ovatkin usein pääsyynä kirjojen nettishoppailuun. Verkkokaupat säästävät esimerkiksi toimitilakuluissa, jonka takia he voivat pitää hinnatkin alhaisemmalla tasolla. Verkosta löytyy myös käytettyjä kirjoja, jotka etsivät uutta kotia – lompakkoa miellyttävään hintaan. Samanlaisiin vaihtoehtoihin ei välttämättä törmää upouusia kirjoja myyvissä kivijalkaliikkeissä.

2. Valikoiman laajuus

Kivijalkakauppojen hyllytila on rajallinen: verkkokaupat ovat pullollaan myös harvinaisempia teoksia. Mikäli etsimääsi kirjaa ei löydy ensimmäisestä vierailemastasi verkkokaupasta, seuraava jälleenmyyjä on vain muutaman klikkauksen päässä. Erityisesti ulkomaalaisten/eri kielisten kirjojen ystävät suosivat verkkokirjakauppoja niiden valikoiman laajuuden vuoksi. Netistä voi löytää myös kauniita painoksia suosikkikirjastaan, joita ei fyysisestä myymälästä välttämättä löytäisi.

3. Käytännöllisyys

Aika on kortilla nyky-yhteiskunnassa, mutta onneksi kirjoja myyvässä nettikaupassa voi vierailla juuri silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Kirjashoppailu onnistuu läppärin, tabletin tai älypuhelimen kautta omalta kotisohvalta, bussissa matkalla töihin tai miksei vaikka kylvyssä rentoutuessa. Jos lähimpään kivijalkakirjakauppaan on liikaa matkaa, niin verkkokauppa voi myös olla ainoa järkevä vaihtoehto kirjashoppailuun.

4. Kirja-arvostelut ja suositukset

Useista verkkokirjakaupoista löytyy käyttäjien jättämiä kirja-arvosteluita, jotka voivat auttaa seuraavan lukukokemuksen valitsemisessa. Samanlaista mahdollisuutta ei fyysisessä liikkeessä ole, vaikka henkilökunta olisikin halukas jakamaan suosituksiaan. Jotkin verkkokaupat myös suosittelevat kirjoja aiempia ostostesi tai katselemiesi tuotteiden perusteella. Tällä tavoin on helppoa ja vaivatonta löytää seuraava kirjaostos.