Nuortenromaaneihin pohjautuvat elokuvat

Monista nuortenromaaneihin pohjautuvista elokuvista on tullut maailmankuuluja supersuosikkeja, joita tullaan katsomaan vielä vuosikymmenien jälkeen. Nuorisoelokuvat tarjoavat irtioton arjesta, vaikka useimmissa niistä teemat ovat vakavasti otettavia. Tältä listalta löytyy uusia ja vähän vanhempia elokuvia, jotka pohjautuvat nuorille suunnattuihin romaaneihin.

Tähtiin kirjoitettu virhe (The Fault in Our Stars)

John Greenin romaani Tähtiin kirjoitettu virhe ilmestyi vuonna 2012. Kirja seuraa kahden nuoren, Hazelin ja Augustuksen, surullista rakkaustarinaa. Romaaniin pohjautuva elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2014. Sekä romaani että elokuva on saanut kriitikoilta ylistystä.

Elämäni seinäruusuna (The Perks of Being a Wallflower)

Stephen Chboskyn Elämäni seinäruusuna -teos julkaistiin vuonna 1999. Kirjassa seurataan ujon Charlien ensimmäistä vuotta lukiossa. Kirjaan pohjautuva elokuva sai ensi-iltansa syyskuussa 2012.

Kaikki kaikessa (Everything, Everything)

Nicola Yoonin esikoisteos Kaikki kaikessa kertoo sairauden takia eristäytyneen Maddyn elämästä, ja siitä miten kaikki muuttuu kun hän tapaa naapuriin muuttaneen pojan, Ollyn. Elokuva julkaistiin vuonna 2017.

Nälkäpeli (The Hunger Games)

Suzanne Collinsin kirjasarjan ensimmäinen osa, Nälkäpeli, julkaistiin vuonna 2008. Kirjassa seurataan kilpailua, jossa osallistujat joutuvat kamppailemaan henkensä edestä. Kirjan pohjalta tehty elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2012, ja siitä tuli huippumenestys.

Kirjavaras (The Book Thief)

Markus Zusakin vuonna 2005 julkaistu tunteikas teos, Kirjavaras, seuraa pientä Liesel-tyttöä natsi-Saksassa toisen maailmansodan aikana. Kirjavaras-romaaniin pohjautuva elokuva julkaistiin vuonna 2013.

Five Feet Apart

Rachael Lippincottin romanttinen draamaromaani Five Feet Apart julkaistiin vuonna 2018, ja siihen pohjautuva elokuva vuonna 2019. Tarina seuraa sairaita teinejä ja heidän rakkauttaan. Elokuvaa on verrattu John Greenin kirjaan Tähtiin kirjoitettu virhe pohjautuvaan elokuvaan, joka käsittelee samanlaisia aiheita.

Pojille, joita joskus rakastin (To All The Boys I’ve Loved Before)

Jenny Hanin kirjasarjan ensimmäinen osa, Pojille, joita joskus rakastin, julkaistiin vuonna 2014. Kirja seuraa Lara-nimistä tyttöä, joka kirjoittaa rakkauskirjeitä pojille, joihin hän on ihastunut, mutta ei lähetä niitä. Kirjaan pohjautuva Netflix-elokuva julkaistiin elokuussa 2018, ja sai positiivisen vastaanoton.

Viha jonka kylvät (The Hate U Give)

Angie Thomasin vuonna 2017 julkaistusta esikoisteoksesta tuli sensaatio, sillä se käsittelee ajankohtaisia yhteiskunnallisia aiheita, kuten poliisiväkivaltaa Yhdysvalloissa. Kirjaan pohjautuva elokuva sai ensi-iltansa syksyllä 2018, mutta sen suosio ei vastannut täysin odotuksia.

Arvoitus nimeltä Margo (Paper Towns)

Suositun nuorisokirjailijan John Greenin Arvoitus nimeltä Margo-teos julkaistiin vuonna 2008. Kirja on kasvutarina, jossa päähenkilö Q etsii kadonnutta lapsuutensa ihastusta Margoa. Elokuva julkaistiin vuonna 2005, ja sen pääosissa nähdään Cara Delevingne ja Nat Wolff.

Houkutus (Twilight)

Stephenie Meyerin romanttinen fantasiaromaani Houkutus julkaistiin vuonna 2005. Kirjassa seurataan Bellaa, joka rakastuu Edward-nimiseen vampyyriin. Kirjaan pohjautuva elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2008, ja siitä tuli huippusuosittu. Kirjasarjan muut osat tehtiin myös elokuviksi.