Kirjat säästämisestä – rahoita asunto lainan ja säästöjen avulla

Säästäminen ja sitä kautta vaurastuminen ovat nousseet jopa trendeiksi. Kuluttajat haluavat elää vaurasta elämää ja omistaa kiinteistöjä. Sen vuoksi vaurastumista ja säästämistä käsittelevät oppaat ovat tulleet monille tutuiksi. Kirjojen avulla voi oikeasti oppia säästämään rahaa. Tärkeintä säästämisessä on, että sen tekee oikein. Kun säästöjä alkaa kertymään hiljalleen, voi niitä käyttää jossain vaiheessa asunnon ostamiseen. Totta kai asuntolaina on myös ajankohtainen lähes kaikille asuntoa ostaville, mutta säästöjä voi käyttää käsirahana.

Suomenkielellä on julkaistu monia hyviä säästämistä, vaurastumista ja rahaa ylipäätään käsitteleviä oppaita, joiden avulla jokainen voi kerryttää mukavan kassan omalle tililleen. Säästösummien ei tarvitse edes olla kovinkaan suuria, vaan jo pienillä summilla voi päästä mukavasti alkuun. Suomen markkinoilta löytyykin muutamia oppaita, jotka jokaisen kirjahyllystä tulisi ehdottomasti löytyä. Tutustutaan tarkemmin näihin oppaisiin, jotka kannattaa hommata omaan kotikirjastoon, sillä niistä saa hyviä ja käytännöllisiä oppeja.

Osta kirjahyllyysi ainakin nämä kirjat

Vuonna 1993 ilmestynyt Timo Lampikosken Penninvenyttäjän opas – näin säästät selvää rahaa on yksi suomalaisten kuluttajien keskuudessa suosituimmista säästöoppaista. Vaikka kirja on jo kohtalaisen vanha, löytyy siitä edelleen ajankohtaista tietoa sekä hyviä keinoja päästä säästämisen alkuun. Tämä opas antaa jokaiselle tietoa siitä, kuinka omia raha-asioitaan voi suunnitella paremmin. Jos itsellä on siis tapana tuhlata rahaa, auttaa tämä opas pääsemään eroon huonoista tavoista. Viisas ostokäyttäytyminen onkin yksi niistä seikoista, joiden avulla voi päästä nauttimaan suuremmista säästöistä. Penninvenyttäjän opas – näin säästät selvää rahaa aloittaa kaiken alusta, eli kirjanpidosta. Kirjanpito on tärkeää niin yritysten kuin yksityistenkin kohdalla. Kirjanpitoon merkitään omat tulot ja menot. Näin on helpompi selvittää, mihin rahaa menee ja ovat tulot hyvässä suhteessa menoihin. Menot eivät saa siis tietenkään olla koskaan tuloja suuremmat.

Fumiko Chiban Kakeibo – säästämisen taito on oiva työväline kaikenlaiseen säästämiseen. Säästökohdetta ei tarvitse olla tiedossa, sillä säästää voi ihan vain huvikseen. Kakeibo – säästämisen taito on jokaisen kodin tilikirja, johon merkitään kätevästi omia tuloja ja menoja. Se on tilikirja, jossa on tilaa 12 kuukaudelle. Kun tuloista vähennetään menot, saadaan summa, joka on käytettävissä pakollisten menojen jälkeen. Kirjassa kuitenkin suunnitellaan jo valmiiksi, mihin ylimääräisiin menoihin kussakin kuussa halutaan käyttää rahaa. Kakeibo – säästämisen taidossa on siis otettu huomioon kaikki ne seikat, jotka oikeassa elämässä tulee ottaa huomioon. Tätä tilikirjaa voikin suositella jokaiseen kotiin.

Tony Robbinsin Raha: Peli haltuun – 7 yksinkertaista askelta taloudelliseen vapauteen esittelee nimensä mukaisesti seitsemän kohdan ohjelman, joka avulla oma talous saadaan hyvään tasapainoon. Tämän kirjan tavoitteena on, että aivan kaikki tulotasosta riippumatta pystyvät saavuttamaan taloudellisen riippumattomuuden. Oppaasta käydään myös läpi niitä käsitteitä, joista on apua oman talouden hallitsemisessa. Näihin käsitteisiin kuuluvat niin korot, osingot kuin optiotkin. Nämä käsitteet eivät välttämättä ole kovinkaan tuttuja kaikille kuluttajille, vaikka ne kuuluvat raha-asioiden ja säästämisen perussanastoon.