Kirjallisuudesta kauneuteen

Onneksi on olemassa rutkasti erilaista kirjallisuutta, kun väkeä kehoitetaan pysymään kotona. Luovaa tekemistä tarjoaa vaikka meikkien kokeilu ja meikkaamisen harjoittelu. Mikä tilaisuuus kokeilla jotakin uutta. Vaikka et olisikaan alan opiskelija, voit hyötyä meikkaamista käsittelevistä oppikirjoista ja kirjallisuudesta.

Meikkaamisen on todettu kohottavan itsetuntoa. Toisaalta se on myös niin suuri normi, että meikkaamattomuus vaatii myös kanttia. Oli niin tai näin, perustiedon hankkiminen ja uuden opettelu ei ole koskaan turhaa. Meikkaamista on helpompi lähteä opettelemaan, kun välineet ovat kunnossa ja kirjan opit helposti lähestyttävissä. Välineet ja meikit löydät helposti e.l.f. sivustolta ja seuraavaksi annamme pari vinkkiä meikkikirjoihin.

Suomalaisen meikkauksen käsikirjoja

Suomalaisia meikkikirjoja ei ole montaa. Mainitsemisen arvoinen on ehdottomasti Mariela Sarkiman Make up Bible -meikkikirja vuodelta 2011. Kirjassa käydään läpi meikkaamisen osa-alueet havainnollistavin kuvin. Kirjan avulla oppii tarpeelliset perusteet, mutta myös värien käyttöä ja häivytystekniikkaa. Erityisesti kasvojen muotoja ja korostuksia koskevaa osiota on kehuttu. Kirja tarjoaa perustietoa kaiken tasoisille meikkaajille aloittelijoista harrastajiin.

Meikki itselle ja ammatiksi on myös käytännönläheinen ja selkeä käsikirja niin alan opiskelijoille kuin ammattilaisille. Käytännössä siis kaikille, joilla on halu oppia. Vuoden 2018 uudelleen painoksessa käydään läpi meikkauksen ja ehostuksen historiaa ja ajantasaistus on Liisa Väisäsen käsialaa. Kirjan kirjoittaja on Riitta Vaara, jolta on myös muita aiheita käsitteleviä kirjoja kuten Meikistä maskiin vuodelta 2000.

Tarkempaa osaamista kannattaa hakea oppikirjoista

Jos perusteesi ovat hallussa ja haluat kokeilla vaativimpia meikkejä, käänny suosiolla ammattilaiskirjallisuuden puoleen. Monet ammattikirjat opettavat perusteiden lisäksi luovuutta ja rohkeutta toteuttaa esimerkiksi maskeerauksia. Meikkaamista harjoittaville on eduksi tutustua myös kasvojen- ja ihonhoitoon sekä ravitsemukseen.